Kakku sille, joka ei osaa päättää



Viime syksynä matkasimme perheeni kanssa Englantiin syyslomalla ja juhlimme samalla esikoisemme syntymäpäivää siellä. Saimme nauttia syyspäivistä tyttäreni kummitädin ja hänen englantilaisen miehen kodissa keskellä idyllistä englantilaista maaseutua. Kummitäti oli loihtinut kakkua, joka kertakaikkiaan valloitti meistä jokaisen. Ohje oli Hummingbird's bakeryn leivontakirjasta ja olin onnekas löytäessäni sen kotiinviemisiksi paikallisesta kirjakaupasta. Opusta on tutkittu ja testattu, ja myönnän sen olevan vaarallinen: toinen toistaan herkullisimmat reseptit kasvattavat kalorimäärää melkolailla.
Mutta tässä usean ystävän pyytämä ohje; vapaasti suomennettuna, ohjetta itselleni sovellettuna:

(kuva kopioitu www.goodtoknow.co.uk:n sivuilta)

Kolibrin vadelma juustokakku brownie



Brownieen tarvitset

200 g tummaa suklaata
200g suolatonta voita
250g tomusokeria ( mutta vähempikin mielestäni riittää)
3 munaa
110 g jauhoja

Juustokakkua varten

400g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tomusokeria
1/2- 1 tl vaniljasokeria
2 munaa

päällykseen

3 dl kuohukermaa
100g tomusokeria ( jälleen vähempikin riittää)
150 g vadelmia tai muita kauden marjoja ( mustikoista tuli ihana!)

1 dl tomusokeria on n 60 g

Kuumenna uuni n 180c
Vuoraa halkasijaltaan n 26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla, vuoraa myös reunat niin kakun irrotus käy todella paljon helpommaksi.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan. Lisää jauhot vähitellen niin, että saat tasaisen seoksen. Lisää sulatettu suklaa lopuksi ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuoan pohjalle ja tasoita pinta.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi massaksi vatkaimella. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kunnes seos on tasaista ja aika ilmavaa. Varo kuitenkin, ettei juusto juoksetu. Kaada seos brownie-taikinan päälle ja tasoita pinta.
Kypsennä uunissa noin tunnin ajan. Kakun keskus saa jäädä vaaleaksi, vaalean kultainen reunoiltaan ( varo ettet ylikypsennä, pohja saattaa kuivahtaa). Anna kakun jäähtyä kunnolla, ja anna sen vetäytyä folion alla jääkaapissa muutama tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää marjat. Jätä osa marjoista koristelua varten. Poista irtopohjavuoan reunus ja paperit ja nosta kakku tarjoiluvadille ja koristele. Nauti!



Kommentit

  1. Tämä on kyllä niin ihanan makuista! Kiitos ohjeesta :)
    - Susa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit