Porkkanoita, porkkanoita


Vaikka kesälle on väistämättä jätettävä hyvästit, on syksyssä paljon hyvääkin. Ainakin se, että vihanneslaarit ja kauppojen tiskit notkuvat tuoreista, ihanista vihanneksista! Jokasyksyiseen tapaani valmistan kaalilaatikkoa sekä porkkanasosekeittoa, jonka ohjeen teille haluan jakaa. Tämä on niin helppo, vaivaton ja jälleen kerran kokki saa kehuja onnistuneesta ateriasta. Ohje on kehittynyt vuosien varrella meille sopivaksi, mutta alkujaan olen ohjeen tainnut napata Helsingin sanomista.



Samettinen porkkanakeitto

600-800 g porkkanoita
1-2 perunaa
n 1 l vettä
kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
2 rkl savuporo-tuorejuustoa
(suolaa)
pippuria
timjamia

Tarjoiluun
raejuustoa
krutonkeja

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja keitä ne kasvisliemessä kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja mausteet, kiehauta. Tarkista suolan maku ja lisää tarvittaessa.
Tarjoile raejuusto-nokareen kera, ja lisää lautasen pinnalle krutonkeja, jos haluat. Herkuttele!


Kommentit

Suositut tekstit